Hi, ik ben Sanne…

Ik ben een ervaring verzamelaar. Rol graag van het één in het ander en ga mijn nieuwsgierigheid (naar het onbekende) achterna. Vooral op gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Bijvoorbeeld naar wat je met je bewustzijn kunt doen om je onderbewuste te beïnvloeden, herprogrammeren of finetunen. En wat je eruit naar boven kunt halen. Want er zit al zóveel in ons (zeg maar gerust: alles wat je nodig hebt).

In 2019 ervaarde ik voor het eerst zelf breathwork. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik was zo overdonderd en onder de indruk. Ik ging meteen super diep en lag te shaken op een matje met begeleider Shelly achter me. Man, wat liep ik euforisch, licht en scherp daar de deur weer uit. Alsof ik op wolken liep en geen enkele ruis in mijn hoofd had. Ken je dat? Helemaal in tune met jezelf zijn. Weten wat je wilt en wat je te doen staat. Alles leek ineens zo simpel en duidelijk. En zelfs die pijntjes in mijn schouder en middenrug waren weg! Ik weet nog dat ik me afvroeg: what the F* heb ik nou net gedaan?

Meteen na die eerste sessie wist ik; dit ga ik verspreiden.
Ik wil anderen dit ook laten ervaren.

DSC09811

Ondertussen ben ik een hele hoop breathworksessies verder. Van mijn dagelijkse rondje ademoefeningen tot diepe begeleide sessies om oude stukken te transformeren. Voor mij is lichaamswerk (wat ademwerk is) dé tool. Je hoeft dingen niet opnieuw te bespreken of ervaren, je hoeft het niet te snappen of te verklaren. Door met lichaamswerk je energie te shiften raak je los van oude shit die je niet meer dient. Licht en luchtig! Puzzelstukken vallen op zijn plek.

Tijdens mijn opleiding tot ademcoach (Holistic Breathing ademcoach bij Heleen Ytsma van Herleva) wakkerde ook mijn fascinatie voor het ijs weer aan. Ik was pas één keer in een ijsbad geweest bij Icequeen Verie. Precies genoeg om te ervaren wat een verschil dat al kan maken. Ik herinner me nog als de dag van gisteren wat een rollercoaster er door mijn hoofd ging van: “waarom heb je je hier in hemelsnaam voor aangemeld” toen we het bad met ijs aan het vullen waren, tot: “Oh my god, wat is dit kapot vet” toen ik eenmaal in overgave en ontspanning in het ijsbad zat. 

Net als de adem is ook een ijsbad een spiegel van het dagelijkse leven. Hoe ga je om met weerstand, met iets wat je eigenlijk niet wil. How to be okay with not being okay. 
Adem en ijs zijn een gouden duo. De vriezer die je op links ziet is het ijsbad bij mij in de tuin. Wil je na je ademsessie ook het ijsbad in? Boek dan een Adem & Ijs sessie. Daarnaast organiseer ik een aantal keer per jaar een groepsworkshop Ijsbadderen. De data vind je in de agenda. 

keep up with @tigerlily
Natuurlijk wil jij op de hoogte blijven, laat je email adres achter!